Rólunk

A kezdetek

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor okostelefonok még nem is léteztek (csak mobilfonok voltak), az emberek viszont ismerték azt a szót, hogy walkman, odáig nyúlik vissza a történet. Egész pontosan akkoriba, amikor női magazinokba kerestek rejtvénykészítőt, és én megragadtam a lehetőséget, hogy kipróbáljam magam.

Rejtvény 1.0

Papír, ceruza és sok lexikon – ezek voltak a segítőim. Az első rejtvény egy hétbe telt, de a többi is jó pár napig tartott. Idővel persze sokkal gyorsabb lettem, de a papírt és a ceruzát megőriztem. A mai napig minden rejtvény egyedileg, kézzel készül, nem szoftver keveri ki.

Élményt adni...

Ahogy az első rejtvényeket készítettem, arra gondoltam, hogy nem mindegy, mit közvetítek, hiszen sokan fogják olvasni a megfejtésem. Elkezdtem tehát inspiráló idézeteket és gondolatokat gyűjteni. Ez a vezérelvem ma is: élményt adni, egyedit kapni.

Megszületik az ajándékrejtvény

Közelgett a karácsony, és a családunkban az a szokás, hogy mindenki kézzel készített ajándékkal lepi meg a másikat. Azon töprengtem, vajon mi lehetne az az egyedi meglepetés, amit még nem lőttem el, ami biztosan sikert arat, és nem kapott már az ajándékozott tíz másik ugyanilyet előtte. Akkor jött az ötlet: érzéseket, emlékeket fogok megosztani rejtvénybe építve, mindenkinek személyre szabott tartalommal. Bevált, különleges élmény volt adni és kapni is. Ráadásul örök emlék: a megfejtés után volt, aki még be is kereteztette a kész művét, és kitette a rejtvényt a falra.

Látva, hogy ekkora örömet okoztam, felmerült bennem, miért ne lehetne ezt az élményt több emberrel is megosztani? Annak érdekében, hogy az ajándék még személyesebb legyen, nemcsak a megfejtést, hanem három meghatározást is személyre szabhatóvá tettem a rejtvényben. És mitől lehetne látványosabb? Közös emlékeket idéző fotóktól, egyedi üzenetektől – készen is álltam az Ajandékrejtvény prototípusával. 

A legextrémebb rejtvények

Azóta már nagyon sok rejtvény került ki a kezeink alól, és volt pár igazán különleges kérés. Például egyszer méretét tekintve egy 100x100 centiméteres óriásrejtvényt kellett készítenünk, ezt követte a 100x70 cm-es, amit egy asztal méretéhez kellett igazítanunk, ezen fejtette meg az ajándékozott (a legtöbb kávé egyébként ekkor fogyott).

Témáját tekintve a legizgalmasabb kérések azok voltak, amelyek élethelyzetekre kínáltak megoldást. Például egy férj arra kért minket, hogy készítsünk békítő rejtvényt, mert összezördültek a feleségével. Aztán érkezett olyan kérés is egy lánytól, hogy írjunk számára szerelmet valló rejtvényt egy lánynak. De nem mindennapi élmény volt az is, amikor Németországból rendelt egy világcég rejtvényt egyik kolléganőjük 40. szülinapjára.

Mennyiségét tekintve egy illető egyszerre 10 darab rejtvényt kért öt napos határidővel. Aztán akadt, aki 8 darabot készíttetett karácsonyi ajándéknak. Az az asszony is boldog lehetett, aki egy rejtvényből értesült, hogy másnap Párizsba utazik a szerelmével, és volt olyan feleség, aki gyémántlakodalmuk alkalmából így köszönte meg férje hűségét.


Örülünk, hogy hozzájárulhattunk a nagy pillanatokhoz. Reméljük, még sok hasonlóban lesz részünk! 


Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.