Online sudoku nehéz - 02

 

VISSZA AZ ONLINE REJVÉNYEKHEZ


Mi a sudoku?

A sudoku egy logikai játék, melynek célja, hogy számokat (vagy betűket) helyezz el 1-től 9-ig egy táblázatban úgy, hogy azok ne ismétlődjenek. A klasszikus sudoku esetében a cél egy 9x9-es táblázat kitöltése számokkal úgy, hogy minden oszlop, minden sor és minden 3x3-as tábla is csak egyszer tartalmazza az 1-től 9-ig terjedő számokat. A jól elkészített sudoku egyetlen megoldással rendelkezik. Nálunk a nagyon könnyű sudokutól a nehezen át az óriás sudokuig találhatsz kedvedre való online kikapcsolódást.

Hogyan lehet online sudokut játszani?

Amikor elkezded az online sudokut, az óra elindul és méri az idődet. Ha csak később szeretnéd befejezni, nincs mád dolgod, mint a Mentés gombbal elmenteni a sudokut. A Felfed gombbal egy számot vagy betűt elő tudsz hívni a sudoku megfejtéséből. Az Ellenőrzés gomb megnyomásával kiderül, vajon jól oldottad-e meg az online rejtvényt. A Ceruza kipipálásával pedig szabadon írhatsz számokat a négyzetekbe.

Érdekességek nem csak az online sudokuról 

A sudoku feltalálója, Euler találmányát „latin négyzetnek” nevezte el. A négyzetekben jobban szeretett betűket, mint számokat használni. Ma már rendszeresen szerveznek sudoku világbajnokságot. Az első 2006-ban volt Olaszországban.

SAJÁT GYÁRTÁSÚ EGYEDI AJÁNDÉKOK

Webáruház készítés